Smart med smart hus?

01.02.2022

Siden desember 2021, har vi hatt solide strømpriser i landet, med påfølgende høye strømregninger. Mange har slått av både lys og varme i et forsøk på å redusere kostnadene, men har allikevel fått svært høye regninger.

Det er som regel ikke de tingene man vet, som trekker strømmen, det er alle tingene man ikke nødvendigvis er klar over.

Med et smart hus, har man full kontroll. Man vil til enhver tid ha full oversikt over det totale strømforbruket. Og ved å utvide anlegget med flere smarte komponenter, vil man ha strømforbruket ned til detaljnivå.

Og det er slikt man oppdager de skjulte forbrukerne. Og når man først er klar over hva som trekker strøm, kan man legge opp en tidsplan for når det faktisk er nødvendig at ting er påslått. Trenger man at den gamle stråleovnen på badet trekker 500W (ca Kr 1.50 per time) døgnet rundt? Og trenger varmtvannsberederen å starte oppvarming, akkurat når det var dagens dyreste time? Trenger man egentlig full oppvarming akkurat når timeprisen er på rekordnivå i det hele tatt?

Og som en bonus, får man alle de andre funksjonene ett smart hus har. Styring, automatisering og fjernbetjening av lys, varme, dører, markiser, garasjeporter, kaffetraktere..

I grunn alt man kan tenke seg.