Optimalisering av Strømforbruk: Effektiv Lastbalansering for Billadere

18.03.2024

Lastbalansering er kanskje et fremmedord for mange, men det er faktisk en enkel, men viktig praksis for å bruke strømmen på en klok måte. Denne gangen dykker vi inn i kunsten av lastbalansering når det gjelder billadere.

For mange av oss, spesielt de som bor i eldre boliger, er hovedsikringer ikke dimensjonert for dagens strømforbruk. Alt fra oppvarming til vaskemaskiner og ikke minst lading av elbiler krever elektrisitet. I tillegg opplever vi perioder med høye strømpriser, der prisene varierer fra time til time.

Lastbalansering i denne sammenhengen handler om å bruke tilgjengelig strøm til å lade elbilen når strømprisene er lavest.

Med innovative løsninger som Zaptec Go-laderen kan du enkelt planlegge at bilen din skal være fulladet til kl. 07.00. Laderen tar da hensyn til strømprisene de neste 24 timene, ditt løpende strømforbruk i hjemmet, og beregner optimal ladetid og mengde strøm som skal brukes for å sikre at bilen er fulladet til lavest mulig pris ved morgengry.

Denne tilnærmingen sparer deg penger og bidrar til å jevnt fordele strømforbruket gjennom dagen, noe som er en fordel for både din lommebok og strømnettet. Det er en vinn-vinn situasjon for alle involverte parter.